Tag på opdagelse på skønne Bornholm

Bornholm, Bornholm, Bornholm – du´ den dejligste ferieø – Bornholm er en fantastisk solskins-ø, der tiltrækker danskere, der skal på ferie inden for landets grænser.

Mange vælger en rigtig god løsning for hele familien, når de skal på ferie på Bornholm: Ferie i sommerhus. Få mere inspiration til leje af sommerhuse her: sommerhus på Bornholm

Bornholm rummer mange fine steder, seværdigheder og oplevelser. I det følgende kan du få inspiration til ferie på Bornholm: Læs mere om dinosaurer, sandstrande og Hammerhus. 

Spor fra fortidens dinosaurer Bornholm

Bornholm byder på mange muligheder, hvis man er historisk og geologisk interesseret. Der er fundet opsigtsvækkende rester fra dinosaurer på Bornholm:

Dromosauren, en 2-3 m lang fugleøgle, med en kampvægt på 80 kg, fløj rundt over Bornholm for 130 millioner år siden. I 2000 findes dens tand af en ung kvinde på geologikursus på Bornholm. Det er ikke det eneste spor, der er blevet fundet efter dinosaurer og arkæologer søger forsat. 

Gå på jagt efter dinosaurspor på Bornholm

Når du er på ferie på Bornholm, er der mulighed for at lege arkæolog, da der findes et nyt kort over Bornholm. Kortet er lavet af magasinet Geoviden, og det viser, hvor der ligger geologiske lag fra dinosaurernes tid i skrænterne langs kysten. Du kan finde det her: Kort

Bemærk, at du ikke må grave eller hakke i skrænterne, men gerne må lede efter fossiler i resterne, der ligger på jorden, som er slidt af naturligt. 

Badestrande i lange baner

På ferie på Bornholm kan I vælge og vrage mellem den ene lækre badestrand efter den anden. Badestrandene byder på stor variation: 

Dueodde strand

En børnevenlig strand, med hvidt sand og klitter man kan søge ly i. Stranden ligger cirka fem kilometer nord for Rønne. Kombiner strandturen med en gåtur omkring de smukke søer Pyritsøen, Smaragdsøen og Safirsøen.

Sandkås strand

Sandkås strand ligger i det naturskønne Nordbornholm, i smukke omgivelser mellem klipperne. Ved Sandkås strand er der ud over parkering, toiletter, kiosk om sommeren og badebro også den smukke kyststi til Allinge, som er en gåtur værd. 

Sømarken strand – en varieret sandstrand

Sømarken strand er en strand for voksne og større børn, med noget grovere sand, og vandet bliver typisk hurtigt dybt. Der kan springes ud fra store sten i vandet – noget de store børn vil elske en varm sommerdag. 

Middelalderen levendegjort i borgen Hammerhus

Et besøg på middelalderfæstningen Hammerhus kan anbefales. Ruinen rejser sig imponerende på Bornholms nordspids. I kan besøge Hammerhus og lære mere om fæstningens historie på besøgscenter Hammerhus.