Storbyer stormer frem med nye områder og boliger

Storbyer som Århus er i løbet af de seneste 10 år stormet frem med nye områder og boliger, som skal være med til at tiltrække flere borgere, studerende og virksomheder til byen.

I dag er virksomheder interesseret i at ligge i et attraktivt område, med mange forskellige muligheder og seværdigheder for at kunne tiltrække de rette medarbejdere. Mange virksomheder har svært ved at lokke gode og højtkvalificerede medarbejdere til deres virksomhed, hvis de ligger i et område, der er afsides og hvor der ikke er liv.

Derfor efterspørges byfornyelse også af erhvervslivet i forskellige byer, da det har stor betydning for den type medarbejdere de kan tiltrække.

Lejligheder og bygninger popper op

Der bygges en masse nyt i Århus, blandt andet projektlejligheder og bygninger til både bolig og erhverv. Forskellige arkitektfirmaer giver deres bud på hvordan land, vand og liv kan forenes og skabe det bedste miljø for de mennesker, der bor i området og de mennesker, man vil have til at flytte til området.

Der er dels fokus på at forbinde byen med de muligheder der er for shopping, spisning og kultur samtidig med at gøre det attraktivt for både unge og voksne.

Det handler om at kunne skabe et rum, som passer til flere generationer og hvor alle føler sig inkluderet og velkommen. Både dem på skateboards, dem med barnevogne og dem med stok. Det kræver derfor kreativitet at kunne skabe noget som nicolinehus, hvor mange nuancer og detaljer er tænkt ind i både byggeri og atmosfære. 

Udsigten til det gode liv

Flere og flere mennesker ønsker at være tæt på vand, selvom de bor midt i centrum af en storby. Men det er muligt både i København, Århus og Odense at opføre bygninger, der er tæt på havn og dermed vand, som skaber en lidt sydlandsk stemning omkring ens hjem. Prisen følger selvfølgelig med udsigten, men spørger man nye ejere af boliger, som har fået en ’havudsigt’, ville de sige at det er hver en krone værd.

I dag er der også et stort fokus på ikke blot at opføre gråt beton på gråt beton, men at få det grønne som en del af bylivet og på den måde både skabe noget, der er smukt at se på og noget, der er godt for naturen. Dertil at grønne oaser også en betydning for beboernes velvære og er med til at skabe en sund og hyggelig stemning midt i byen.