Parterapi er et fantastisk værktøj!

Parforholdets stadier

Der er forskellige aldre på alle forhold. Når man mødes med en partner, kan der opstå en fjern forelskelse, uden at man har haft en direkte kontakt. Selve parforholdet er nærmest ikke eksisterende, det består af mere eller mindre tilfældige møder, hvor blikke og smil udveksles. Når nervøsiteten er taget af, så er en af de to forelskede, måske så modig, rent faktisk at tiltale den anden, og herfra kan forholdet nå frem til at blive fysisk, med hvad der dertil hører af kys og kram, hyggestunder og sex. 

Det tidligere forhold er somregel stormende intenst, man kan ikke få nok af hinandens selskab og kroppe og man giver hele tiden udtryk for sin kærlighed, på den ene eller den anden måde, man er fuldstændigt opslugt af hinanden.

Herefter følger en periode hvor man modnes i forholdet. Man kan sige at man er sikker på sin partner, man kan hvile i forholdet. I dette stadie er behovet for udtrykke sin kærlighed, både fysisk og psykisk, aftagende. Der er mindre romantik og mere hverdag, ens behov for at være nær sin partner, er ikke så stort, som i den tidlige fase. Det er også her at man sliber kanter af, at man indgår en masse kompromiser, og finder ud af hvordan man kan sameksistere, normerne for forholdet bliver fastlagt.

I den sidste fase er forholdet så sikkert, at man er tilfreds med bare at være til, nær den anden. Man er allerede formet af forholdet til en ny person, og den person er specialiseret i at være sammen med partneren, der er få konflikter, alt er lykke.

Parforholdets fjender

Men alle parforhold er ikke skabt til at lykkes. Der kan være mange årsager til dette. Kanterne kan måske ikke slibes af, begge parter er for stædige til indgå kompromiser, eller også finder man simpelthen ud af, at man ikke er kombatibel med den anden. Der kan være dårlig kommunikation i forholdet, forventninger der ikke kan indfries, eller usikkerhed omkring troskab eller økonomi, som er en af de største syndere. Og så selvfølgelig monotomi.

Parterapi som forsvar

I stedet for at lade forholdet gå itu, kan man kæmpe for det. Der er mange værktøjer til at hjælpe ens forhold, men et af de bedste, er parterapi. Parterapeuter er specialister i forhold, og kan hjælpe med at forbedre kommunikationen i forholdet, sætte ord på svære følelser og så videre. Det kan også hjælpe med at bryde monotomien i forholdet, og give gode råd til de enkelte, så de bedre kan trives med den anden. Hvis du skal finde parterapeuter så kan jeg Anbefale denne side om parterapi.