Kom i kontakt med dig selv via mindfulness uddannelse

I dette indlæg vil jeg skrive lidt om mindfulness. Jeg er ikke selv ekspert i mindfulness, men jeg har stiftet bekendtskab med mindfulness en del gange i løbet af mit liv, og de ting, jeg ved om mindfulness, synes jeg bestemt giver rigtig god mening.

Jeg tror, mindfullness dukkede op i mit liv første gang, ad jeg gik i gymnasiet og eksamenerne i 3. g var nært forestående. Vi var en del elever, der var rimelig nervøse for de forestående eksamener, og derfor tilbød gymnasiet at de elever, der ønskede det, kunne gå til et kursus i eksamensangst. Her brugte vi også nogle af teknikkerne fra mindfulness – fordi det er være mindfull og til stede i nuet er en af de væsentlige metoder til at reducere stress og angst.

Mange af os har nemlig tendens til at tilbringe en stor mængde af tid oppe i vores hoveder. Her sidder vores bekymringer, tanker om fremtiden og fortiden og følelser af den ene eller anden art. Vi er altså ikke i særlig høj grad til stede i nuet, og det der sker lige nu – men igang med at sætte en masse scenarier op.

En kilde til livsglæde?

Derfor kan det være befriende, at lade sig selv være til stede i øjeblikket. Det er også min oplevelse, at en evne til at være til stede i nuet givet en langt højere livsglæde. Der ligger en masse smukke oplevelser i det helt simple og nuværende. Det oplever jeg i høj grad også i min omgang med familie, for eksempel min lille datter. Hun bemærker øjeblikkelig, hvis jeg ikke er til stede i nuet, men svarer lidt per refleks og sidder og tænker på alt muligt andet. Men hvis jeg slukker telefonen og hengiver mig til nuet, får vi skønne og nærværende oplevelser – ud af det helt simple.

For mange af os vil det være en tilstrækkelig start at tilmelde os et mindfulnesskursus eller at læse en bog eller to om emnet og måske finde nogle uddannende videoer. Men hvis du hører til blandt dem, der gerne vil dykke ekstra godt ned i mindfulness som metode og tilstand, så kan du også overveje at melde dig til en decideret uddannelse som mindfulness coach eller mindfulness underviser.

En sådan uddannelse kan du blandt andet finde ved at klikke dig ind på linket her. På denne hjemmeside vil du finde forskellige muligheder for kurser og uddannelser i netop mindfulness.