Guide: Isoler dine vinduer og spar penge

Er dine varmeregninger tårnhøje? Der findes intet værre end uforudsigelige regninger, som er høje, og kan vælte et hvert budget, som man har lagt. En høj uforudset regning kan med andre ord vælte ens økonomi fuldstændig. Men der er heldigvis råd for hvordan du kan nedsætte dine varmeregninger markant, og derved undgår tårnhøje regninger, som er yderst ubehagelige. 

Vi har udarbejdet en lille guide til hvordan du kan spare en rimelig stor sum penge på dine varmeregninger med et simpelt tip, hvor du ikke skal ud og investere i et helt nyt inventar til din bolig. Et godt tip er at kigge mod dine vinduer, for hvis varmen fosser ud fra dit hjem, igennem dine vinduer, så er det en god idé at isolere dem med tætningslister – find tætningslister lige her.

Tætningslister er vibrationsdæmpende og isolerende. Tætningslisterne egner sig godt til tætning og isolering af for eksempel døre og vinduer i din bolig. Tætningslisterne bliver produceret med forskellige materialesammensætninger, men generelt gælder det, at materialevalget til tætningslister har en høj elasticitet. Listerne er derfor nemme at håndtere og montere, og i de fleste tilfælde kan de nemt klippes til i passende længde under monteringen, så de kommer til at passe til dine døre og vinduer i din bolig. Der findes profiler og tætningslister i et utal af standard geometrier og dimensioner, så du skulle helt klart kunne finde noget, som passer til din smag. 

Det er en klar fordel at isolere sine vinduer selv, da det er en billig og meget enkel måde at komme problemet – alt for høje varmeregninger – til livs på. Hvis man derimod skal ud og købe helt nye vinduer, og indsætte i din bolig, fordi dine nuværende vinduer er for utætte, så bliver det hurtigt en dyr affærre, og det kommer til at tage noget tid før dine nye vinduer har tjent sig selv hjem. 

Med tætningslister skal du kun investere meget lidt, og du vil hurtigt kunne se en markant forskel på dine varmeregninger. Stortset alle kan finde ud af at montere tætningslisterne på sine vinduer selv, og derved sparer du også udgifter til en eventuel håndværker eller fagmand, som du jo ellers skulle ud og hyre, hvis du skal have monteret helt nye vinduer. 

Man kan i hvert fald hurtigt konkludere at det i den grad kan betale sig i det lange løb at isolere sine vinduer og døre med tætningslister, så du slipper for tårnhøje varmeregninger.