Gode råd til træning med håndvægte

At holde sin krop sund og velfungerende er uden tvivl en god forudsætning for et langt og godt liv. Men træning kan for mange være en halv sur pligt at skulle begive sig ud i. Derfor er det også vigtigt, at du er indtsillet på se positivt på det og gøre det til noget fedt og spændende, for så får du endnu mere ud af det!

Et helt basic redskab til styrketræning er Håndvægte. Der findes mange forskellige former for håndvægte – både store og små og i mange forskellige slags vægtklasser. Så du skal helt sikkert nok finde nogen, som passer til dine behov. 

Træning med håndvægte er meget alsidig 

Mange er af den klare overbevisning, at træning med håndvægte kun giver større og stærkere muskler i armene. Dette er ikke korrekt. Det er helt rigtigt, at de er et godt redskab at bruge, hvis man gerne vil træne arme, men de har mange flere funktioner end bare det. 

Hvis du gerne vil træne ryggen, kan du slå dig ned ved en skråbænk i dit lokale fitnesscenter og benytte dig af forskellige øvelser for at styrke dine muskler i ryggen. Du kan bl.a. lave Rows eller chested supported rows, som syrker musklerne på rigtig god og givende måde. 

Er det derimod lår og baller, som du gerne vil give en tur, så kan du altså også her benytte dig af håndvægte. Squats eller lunges giver meget mere, hvis du tilfører lidt vægt. 

Er du i tvivl om, hvordan de forskellige øvelser skal laves, så er et godt tip at smutte ind forbi Youtube. Her kan du finde alverdens træningsvideoer, som viser, hvordan øvelserne udføres, og i hvilke muskler, du skal kunne mærke det. 

Træn i fitness eller tag håndvægtene med hjem i stuen 

Håndvægte er helt sikkert fast inventar i de fleste fintesscentre, og der kan du finde alverdens forskellige vægtklasser. I fitnesscenteret finder du også både skråbænke og spelje, så du selv kan følge med i, hvordan du laver øvelserne. 

Men det er altså ikke alle, der synes, at en tur i fitnesscenteret er det sjoveste i hele verden. Det kan også være, at der er langt til det nærmeste fitnesscenter eller måske tiden bare ikke er til det. Heldigvis kan man få finde masser af håndvægte i alle vægtklasser, som man fint kan tage med hjem. Så kan du lave øvelser, mens TV’et kører eller efter børnene er blevet puttet i seng. 

Læs også Få en masse træningsfordele med et sæt håndvægte om Sundhed og helse hos sundhedshjaelpen.dk.