Boligrådgivning er med til at sikre en god bolighandel

Uanset om det er et hus, en lejlighed, et forældrekøb eller et sommerhus du har planer om at investere i kan du med fordel få køberrådgivning af en erfaren boligadvokat. En boligadvokat er en jurist som har specialiseret sig i rådgivning i forbindelse med et boligkøb. Det er måde sælger og køber der med fordel kan få rådgivning.

Har du som forældre planer om at købe en bolig til dit barn, kan din boligadvokat ikke alene råde og vejlede dig i alle købets faser, han kan også hjælpe jer med at sikre at i rent faktisk har lov til at leje boligen ud til jeres barn. Din boligadvokat kan også være behjælpelig med at få lavet en lejekontrakt og få søgt boligsikring. Selvom det er indenfor familien, er det vigtigt at de nødvendige papirer er på plads, så der ikke kan opstå problemer på et senere tidspunkt.

Køb af sommerhus

Alt afhængig af jeres planer med et køb af sommerhus, er der flere ting som en boligadvokat kan hjælpe jer med at få undersøgt udover selve købet. Han kan undersøge om det er muligt at have sin folkeregister i sommerhuset eller om der er planer på vej, der gør det muligt. Mange går med planer om at flytte i sommerhuset, især ældre går ofte og overvejer at flytte på et tidspunkt og så er det jo vigtigt at det er muligt. Eller at du som udgangspunkt ved at det er det ikke.

Har du købt sommerhuset med planer om at leje det ud, kan din boligadvokat hjælpe dig med at få udformet en korrekt lejekontrakt, der sikre dig som udlejer.

Boligtestamente

Hvis du har planer om at købe en bolig alene, men har en partner som du gerne vil sikre ikke bliver smidt ud af boligen, hvis der skulle ske noget med dig har du mulighed for at få lavet et boligtestamente. Det er et testamente, hvor du kan sikre at din partner kan blive i boligen på ubestemt tid eller også kan du sige f.eks. 6 måneder, som sikre at din partner har tid til at finde en ny bolig. 

Din boligadvokat kan ikke alene rådgive dig i de forskellige muligheder, han kan også udfærdige det nødvendige testamente, som sikre din partner, ved siden af det den almindelige boligrådgivning.

Det kan være en god måde at sikre ens partner, både hvis der er børn i forholdet. Hans, hendes og deres fælles.