Bliv klogere på bæredygtighed af møbler

Hos Sika Design, finder du et af verdens ældste og største producenter af møbler, lavet i rattan. Du finder her en virksomhed der går 100% ind for bæredygtigt design.

Der er nogle væsentlige faktorer der spiller ind, når man benytter sig af rattan i forbindelse med bæredygtighed. Rattan er rent faktisk verdens næsthurtigst voksende materiale til møbelfremstilling og udover dette er rattan næsten uopslideligt og kan derved holde i mange generationer. Dette betyder med andre ord, at der her er tale om et materiale der er yderst anvendeligt på møbelfremstillings markedet.

Sika Designs fabrikker ligger i Indonesien. Selve høsten foregår ved håndkraft og som noget ganske særligt anvendes der blot ganske få maskiner i produktionen. Rattan stavene skal tilmed kun dampes i 10-15 minutter, før de er bløde nok til at blive formet og flettet. Hos Sike Designs er bæredygtighed med andre ord i højsædet, og det gælder om at – både under produktionen, under transporten og hjemme hos selve forbrugeren – belaste miljøet så lidt som overhovedet muligt. Netop derfor bliver produkterne fragtet direkte fra fabrikkerne ud til de store eksportmarkeder, som Australien, Sydafrika, Sydamerika og USA. Alt dette, så møblerne ikke skal ud på en dobbelt rejse til og fra Danmark.

FNs Verdensmål

Hos Sika Designs sørger de konstant for, at optimere processerne i en bæredygtig retning. Disse retninger har et overordnet fokus på både ansvarligt forbrug samt produktion, der flugter med FNs verdensmål.

Siden Sika Designs blev stiftet tilbage i 1942, har bæredygtighed været et stor, betydningsfuld men også naturlig samt integreret del af deres mindset og mærkesager. Gennem årene er der så blevet udviklet en mere systematiseret og herved målrettet indsats, for rent faktisk at sørge for mindst mulig belastning af miljøet. Disse indsatser inkluderer blandt andet optimerede fremstillingsprocesser og en bæredygtig logistik.

Som møbelproducent støtter Sike Designs 100% op om FNs verdensmål. Særligt nummer 12, hvor det handler om at gøre en forskel. Når der findes en naturlig sammenhæng mellem Sika Designs kernekompetence samt mærkesager og selve forretningen og virksomheden ønskes der, at der tages proaktive skridt samt initiativer, til at beskytte både medarbejdere, samfundet og miljøet. Og dette skal ske på henholdvis lokalt samt globalt niveau.

Så hvis du også er klar til, at anskaffe dig møbler der går 100% ind for bæredygtighed, ja så er du kommet til det rette sted. Samtidig kommer du absolut ikke til at gå på kompromis med kvalitet eller udseende.