Forside arrow Danmark
Økumeni i Danmark Udskriv E-mail

Økumenisk Ungdom arbejder for kirkelig fornyelse på tværs af kirkeskel i Danmark. I 2008 og 2009 er vi særligt fokuseret på arbejde indenfor temaet "Kirke og Unge?". Arbejdet sker dels i Økumenisk Ungdoms medlemsgrupper, dels med udgangspunkt i Økumenisk Ungdom, dels gennem engagement i diverse netværk og organisationer.

Aktiviteter i Økumenisk Ungdoms medlemsgrupper er eksempelvis freestylegudstjenester, ugentlige debatarrangementer om tro, internationalt udviklingsarbejde og religionsmøde. De enkelte medlemsgrupper er nærmere beskrevet her.

Aktiviteter i Økumenisk Ungdom arrangeres af styrelsen eller nedsatte arbejdsgrupper eller i samarbejde med medlemsgrupper eller andre foreninger/kirker. Det er eksempelvis kirkesafari, temadage og workshops, studieture og særlige gudstjenester.

Aktiviteter i Økumenisk Ungdoms bredere netværk er bl.a. de aktiviteter, som Økumenisk Ungdom arrangerer i samarbejde med en række danske organisationer, hvor vi er repræsenteret. Det er bl.a. Dansk Ungdoms Fællesråd, Danske Kirkers Råd og Center for Ungdomsforskning og Religionspædagogik. I disse fora arbejder Økumenisk Ungdom for bedre muligheder for unge kristne – uanset kirkelig baggrund. Økumenisk Ungdom er bl.a. meget engageret i planlægningen af Danske Kirkedage i 2010.

 
Sidst opdateret ( onsdag 24. juni 2009 )
 
Bookmark and Share

Derfor er jeg med


"I Økumenisk Ungdom bliver jeg udfordret til at snakke om kristendom og tro med andre unge som kommer fra andre baggrunde og med andre holdninger end mine egne. I Økumenisk Ungdom er jeg en del af et fællesskab med andre unge kristne over hele verden, og lige her hvor jeg bor."
 
Karen Frendø-Sørensen, Styrelsesmedlem i Økumenisk Ungdom.
 

Nyhedsbrev

E-mail:
Tilmeld: Frameld:
[+]
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size