Forside arrow Danmark
Økumeni i Danmark Udskriv E-mail

Økumenisk Ungdom arbejder for kirkelig fornyelse på tværs af kirkeskel i Danmark. I 2008 og 2009 er vi særligt fokuseret på arbejde indenfor temaet "Kirke og Unge?". Arbejdet sker dels i Økumenisk Ungdoms medlemsgrupper, dels med udgangspunkt i Økumenisk Ungdom, dels gennem engagement i diverse netværk og organisationer.

Aktiviteter i Økumenisk Ungdoms medlemsgrupper er eksempelvis freestylegudstjenester, ugentlige debatarrangementer om tro, internationalt udviklingsarbejde og religionsmøde. De enkelte medlemsgrupper er nærmere beskrevet her.

Aktiviteter i Økumenisk Ungdom arrangeres af styrelsen eller nedsatte arbejdsgrupper eller i samarbejde med medlemsgrupper eller andre foreninger/kirker. Det er eksempelvis kirkesafari, temadage og workshops, studieture og særlige gudstjenester.

Aktiviteter i Økumenisk Ungdoms bredere netværk er bl.a. de aktiviteter, som Økumenisk Ungdom arrangerer i samarbejde med en række danske organisationer, hvor vi er repræsenteret. Det er bl.a. Dansk Ungdoms Fællesråd, Danske Kirkers Råd og Center for Ungdomsforskning og Religionspædagogik. I disse fora arbejder Økumenisk Ungdom for bedre muligheder for unge kristne – uanset kirkelig baggrund. Økumenisk Ungdom er bl.a. meget engageret i planlægningen af Danske Kirkedage i 2010.

 
Sidst opdateret ( onsdag 24. juni 2009 )
 
Bookmark and Share

Derfor er jeg med

 
"I Økumenisk Ungdom møder jeg andre kristne med en anden tilgang til f.eks. kirke, gudstjeneste, bøn og bibel, og bliver udfordret og ofte også inspireret i forhold til mit eget trosliv, og det er både lærerigt og udviklende." 
 
Eva Østerlind, tidl. formand i Økumenisk Ungdom
 

Nyhedsbrev

E-mail:
Tilmeld: Frameld:
[+]
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size