Forside arrow Danmark
Økumeni i Danmark Udskriv E-mail

Økumenisk Ungdom arbejder for kirkelig fornyelse på tværs af kirkeskel i Danmark. I 2008 og 2009 er vi særligt fokuseret på arbejde indenfor temaet "Kirke og Unge?". Arbejdet sker dels i Økumenisk Ungdoms medlemsgrupper, dels med udgangspunkt i Økumenisk Ungdom, dels gennem engagement i diverse netværk og organisationer.

Aktiviteter i Økumenisk Ungdoms medlemsgrupper er eksempelvis freestylegudstjenester, ugentlige debatarrangementer om tro, internationalt udviklingsarbejde og religionsmøde. De enkelte medlemsgrupper er nærmere beskrevet her.

Aktiviteter i Økumenisk Ungdom arrangeres af styrelsen eller nedsatte arbejdsgrupper eller i samarbejde med medlemsgrupper eller andre foreninger/kirker. Det er eksempelvis kirkesafari, temadage og workshops, studieture og særlige gudstjenester.

Aktiviteter i Økumenisk Ungdoms bredere netværk er bl.a. de aktiviteter, som Økumenisk Ungdom arrangerer i samarbejde med en række danske organisationer, hvor vi er repræsenteret. Det er bl.a. Dansk Ungdoms Fællesråd, Danske Kirkers Råd og Center for Ungdomsforskning og Religionspædagogik. I disse fora arbejder Økumenisk Ungdom for bedre muligheder for unge kristne – uanset kirkelig baggrund. Økumenisk Ungdom er bl.a. meget engageret i planlægningen af Danske Kirkedage i 2010.

 
Sidst opdateret ( onsdag 24. juni 2009 )
 
Bookmark and Share

Derfor er jeg med

 

"Kirke og kristendom har kun kraft, når fællesskabet er grænseløst. Et grænseløst fællesskab på græsrodsniveau: Det er mit håb for ØU. Jeg har selv fået en port ind til – eller måske nærmere et katapultsæde ud i – resten af verden i ØU."

Martin Bonde, tidl. formand for Økumenisk Ungdom

 

Nyhedsbrev

E-mail:
Tilmeld: Frameld:
[+]
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size