Forside
Bounce fejrer i 10 års jubilæum Udskriv E-mail

I 2013 fejrer den kristne dansegruppe Bounce 10 års jubilæum. Økumenisk Ungdom har interviewet en af stifterne om de 10 år med Bounce

Den kristne dansegruppe Bounce, startede som en enkelt gruppe og har nu udviklet sig til fire lokale grupper i Aarhus, Kolding, Aalborg og København vi har talt med Lisa Bærentsen en af stifterne af Bounce og hvordan hun ser tiden der er gået og hvad fremtiden byder på.

Hvorfor valgte i at lave Bounce i 2003?

Da vi fik ideen til Bounce havde jeg gået på Efterskolen Kildevæld (dengang Apostolsk Efterskole) og Euroclass i Kolding, og havde i årene derefter arbejdet hårdt på uddannelse og arbejde. Jeg husker tydeligt at jeg sad i Kongreshallen ved efterskolen og tænkte, at nu skulle der ske noget med Gud. Samme dag blev min mand og jeg spurgt om at være ledere på en teenagelejr. Og det var på den lejr at Lise Hjørnholm Thomsen og jeg satte os for at skabe en kristen dansegruppe ud fra to betragtninger: ”Gør det du er bedst til – for Gud” og Romerbrevscitat fra den engelske Bibel: 'Use your whole body as a tool to do what is right for the glory of God.' Gennem vores kirkelige netværk fandt vi hurtigt 10 dansere, der ville være med. Vi mødtes en gang om måneden i Kolding og øvede og da vi mente det så godt nok ud tilbød vi at lave shows for kirker, som kunne bruge os til interne og udadvendte arrangementer.

 

I er en kristen dansegruppe, hvordan kan dans være mere eller mindre kristent?

Vi sørger for at det vi laver er sobert og vi forsøger at bruge noget musik som ikke nødvendigvis er kristent, men som har et positivt budskab eller som folk udenfor kirken kan genkende. Det er ikke altid dansen i sig selv som er kristent, men det, at vi når vi optræder, bliver vores optræden koblet på et kristent indhold. Her indgår dans som et anderledes element, som appellerer på en anden måde. Vi vil gerne stille vores evner som dansere til rådighed, for at kunne skabe en kontakt til publikum om det kristne budskab. Og så er det jo også det at de enkelte dansere er kristne, der gør at vi er en kristen dansegruppe.

Jeg synes også vi er blevet skarpe på vores vision, fx vedtog vi på vores seneste bestyrelsesmøde et nyt slogan: ”In God we trust – for God we dance” Hvilket meget klart siger, at det er for Ham vi gør det her og ikke for andre eller os selv. I vores vision indgår det også at vi vil skabe glæde der, hvor vi kommer ud, det føler jeg vi gør og det ser jeg noget værdifuldt og kristent i.

 

Hvis I skal se på de ti år der snart er gået, hvad har de største succeser så været?

Det at der er gået ti år og vi stadig er her er en succes i sig selv. Al opstart er svær, og vi har stået i de samme problemer som alle andre; hvordan organiserer vi os? hvordan sikrer vi at folk kan ”committe” sig? Her har vi fået meget hjælp fra vores bestyrelse, som bl.a. består af folk, som ikke selv danser. Her har der været nogen at sparre med om hvor foreningen nu skulle bevæge sig hen. Det har været guld værd.

Vi har fået og skabt kontakt til mange. Danserne har fået et fedt netværk, hvor der fx også er nogle, der har fundet hinanden som par. Vi har fået kontakt til publikum, og så har vi også fået kontakt til en stor kirke i England, hvor vi har en aftale om at komme af sted, hver sommer, hvis vi får det organiseret og skaffer penge til det.

At livet i de enkelte Bounce-grupper blomstrer, selvom vi som stiftere nu har en mere overordnet koordinerede rolle for Bounce DK. Det som er en af forcerne ved at have lokale grupper er at det er lettere at indgå i de lokale ting der foregår i kirkerne og byerne, det gør det meget lettere at deltage i aktiviteter i Aalborg, fordi der nu er en lokal gruppe i Aalborg. Jeg synes, det er stort at vi nu har Bounce-grupper i Kolding, Aalborg, Aarhus og København plus en Mini-Bounce gruppe i Kolding!

 

Og hvad har været de største nederlag?

Jeg ved ikke om jeg kan komme på nogle nederlag. Men vi har haft en dårlig oplevelse, hvor vi kom ud i en kirke, hvor vi ikke havde fået afstemt forventningerne ordentligt, vi kom med noget andet end de forventede, og det synes jeg var ærgerligt. Vi er meget kvalitetsbevidste og derfor var det rigtigt ærgeligt at vi ikke kunne leve op til deres forventninger.

Men derudover synes jeg ikke vi har oplevet deciderede nederlag. Vi har sat mange ting i søen, som vi så senere har lavet om. Men der er ikke noget vi har fortrudt. Det har bare udviklet os videre.

De største udfordringer har klart været på driften, vi har haft en del problemer med vores hjemmeside, som vi har haft nogle lidt skøre løsninger på, den har også været hacket, men nu har vi fået en optimal løsning. Økonomien har også været en stor udfordring. Bounce havde ikke eksisteret, hvis ikke danserne havde været villige til langt hen af vejen selv at betale for dansetøj, tranport og mad ved vores arrangementer. Men de driftsmæssige udfordringer har mest været nogle vi i ledelsen har mærket, det har ikke generet danserne.

 

I har lanceret ny hjemmeside og har de seneste par år været ganske progressive i forhold til at hjælpe med at starte nye dansegrupper op, hvor mange vil i gerne nå ud til?

Vores ambition er at have en Bounce-dansegruppe i alle større danske byer, for ikke at sætte det for lavt. Vi har ikke sat noget årstal på, men ja det vil være fedt at være over hele Danmark.

 

Hvis I skal se ti år frem, hvad ser du så gerne kendetegner Bounce?

Vi har ofte været der, hvor vi har sagt til hinanden, at Bounce ikke skal være der for enhver pris, men alligevel har vi fundet gejsten igen. Jeg tror også Bounce eksisterer om ti år, og jeg håber at vi har flere selvkørende lokale grupper. Ikke fordi vi skal være store, men fordi vi gerne vil have flere skal have lov til at få de oplevelser vi har fået. Vi vil også gerne være med til at uddanne flere ledere rundt omkring i grupperne, så der også er potentiale for flere grupper.

Der åbner sig nok også nogle muligheder på et tidspunkt, hvor vi bliver en del af et større netværk med mere danseinspiration udefra, meget gerne fra udlandet, og så kunne det være fedt at lave en summercamp, hvor alle danseinteresserede kunne mødes for at være sammen om Gud og dans.

 

Efter 10 år med Bounce er der så noget der overrasker dig?

Vi startede op sådant lidt i blinde, og det som nok har overrasket mig mest, som vi nok ikke havde forestillet os i vores vildeste fantasi var at vi skulle have mere end én dansegruppe, men have lokale grupper. Og så har det nok også overrasket mig at vi har overvundet de svære perioder. 


Bounce har været medlemsgruppe af Økumenisk Ungdom i det meste af gruppens levetid, men har fra 2013 valgt at indlede et nyt og spændende samarbejde med Youth for Christ. Økumenisk Ungdom ønsker Bounce alt godt i fremtiden.

Sidst opdateret ( tirsdag 26. februar 2013 )
 
< Forrige   Næste >
Bookmark and Share

Derfor er jeg med

 
"Paver og provokatører, patriarker og profeter -
Økumenisk Ungdom har udfordret mig til at tage skridtet fra min egen
andedam til kirkernes verdenshav"
 
Andreas Dybkjær-Andersson, tidl. medlem af Økumenisk Ungdoms styrelse
 

Nyhedsbrev

E-mail:
Tilmeld: Frameld:
[+]
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size